Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

ARK-lajit

Suomenselän lintutieteellisen yhdistyksen aluerarireettikomitean (ARK) tarkastettavien lajien luettelo. Jos havaitset jonkun näistä lajeista SSLTY:n alueella, niin täytä lajista viipymättä kaavake ja lähetä se ARK:n sihteerille Esko Rajalalle, ark(ät)sslty.fi . ARK voi pyytää kaavakkeen myös poikkeukselliseen aikaan tehdyistä havainnoista. Myös alueellamme havaituista valtakunnallisista RK-lajeista tulee lähettää rariteettikaavake ARK:lle.

Lataa tästä rariteettikaavake PDF (tulostettava ja käsin täytettävä) tai XLS (sähköisesti täytettävä).

Luhtakana (vuoden 2005 alusta), kangaskiuru ja harmaasorsa (molemmat vuoden 2007 alusta), merikihu ja kihulaji (vuoden 2008 alusta) ja  isosirri (vuoden 2010 alusta) eivät enää kuuluu ark-lajeihin.

SSLTY:n ark on päättänyt poistaa ark-lajien listalta vuoden 2015 alusta alkaen tuhkaselkälokin,
sirosuohaukan, ristisorsan, kuningaskalastajan, jalohaikaran sekä valkoselkätikan.

Tarkistettavat lajit

Voimassa oleva lista on seuraava: kilju-, lumi-, tiibetin- ja punakaulahanhi, sepelhanhi (alalaji hrota), ruoste- ja mandariinisorsa, haahka, kyhmy- ja allihaahka, kiiruna, jääkuikka, amerikanjääkuikka, jääkuikka/amerikanjääkuikka, pikku-uikku, mustahaikara, kiljukotka, pikkukiljukotka, kiljukotka/pikkukiljukotka, haara-, niittysuo-, arosuo-, punajalka- ja tunturihaukka, pikkuhuitti, liejukana, avosetti, keräkurmitsa (syksyllä), meri- ja pulmussirri, heinäkurppa, lampiviklo, rantakurvi, leveäpyrstö- ja tunturikihu, isolokki, pikkukajava, riutta-, pikku- ja  valkosiipitiira, etelänkiisla, ruokki, pikkuruokki, riskilä, turturikyyhky, sininärhi, mehiläissyöjä, lyhytvarvas- ja tunturikiuru, iso- ja luotokirvinen, virta- ja sitruunavästäräkki, sinipyrstö, mustaleppälintu, sepel- ja mustapäätasku, rastaskerttunen, viiru- ja ruokosirkkalintu, pikkukultarinta (kevät- ja kesähavainnot),
sepelsieppo, kirjokerttu, lapinuunilintu (laulavasta myös ulkonäön kuvaus), hippiäis- ja taigauunilintu, viiksitimali, pussitiainen, mustaotsalepinkäinen, punakottarainen, kelta- ja vuorihemppo, pikkusirkku.

v. 2012 RK siirsi ARK:n tarkistettavaksi seuraavat lajit: amerikantavi, punapäänarsku, käärmekotka, palsasirri, isovesipääsky, aroharmaalokki, nummikirvinen, mustapäätasku.

 Ark:n sihteeri

Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›