Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Pinnat ja kisat

Suomenselällä kisaillaan erilaisissa pinnakisoissa muutaman tunnin ralleista koko vuoden mittaiseen kisaan. Lyhyitä joukkueralleja on mm. Loppiais- ja Ekorallit sekä Hirvijärvi Sprint. Koko vuoden mittaisina käydään henkilökohtaisia kisoja mm. vuodenpinnojen, ekopinnojen  ja pihapinnojen muodossa. Yhteiskisana käydään kamppailua kuntapinnoista.

Henkilökohtaisiin kisoihin ja kuntapinnakisaan osallistutaan mieluiten näiden verkkosivujen kautta rekisteröitymällä käyttäjäksi ja ilmoittamalla itse pinnat oikeisiin kategorioihin. Myös Loppiais- ja Ekorallien tulosten ilmoittaminen hoituu netissä.

Alasivuilta löydät näiden koitosten tuloksia vuosien varrelta ja muita pinnatilastoja.

Nyt menossa: Ekopinnat, Pihapinnat, Vuodenpinnat ja Kuntapinnat.

 

Arvaa Suomenselän 300. lintulaji

Kisa on päättynyt ratkaisemattomana. Entisen mustapäätaskun (Saxicola torquatus) jakaminen kahteen lajiin (mustapäätasku S. rubicola ja sepeltasku S. maurus) johti siihen, että 300 lajia tuli täyteen sillä molemmat lajit on havaittu Suomenselällä jo aikaisemmin: sepeltasku (Keuruu 1.9.2001) ja mustapäätasku (Ilmajoki 16.5.2006).

Kisaan tuli 28 eri lajin veikkaukset 34 henkilöltä, mutta kukaan ei ollut osannut ennakoida mustakaulauikun löytymistä. Laji havaittiin Jalasjärven Hirvijärvellä 3.5.2012.

Seuraavia lajeja veikattiin: aavikkohaukka, aavikkotasku, amerikantelkkä, amerikantukkasotka, arokotka, etelänsatakieli, isohaarahaukka, isotrappi, isovesipääsky, karimetso, keltahemppo, kirjokerttu, kultakurppo, kyläpöllönen, lyhytvarvaskiuru, mustakaularastas, mustakiuru, mäntysirkku, neitokurki, pikkuhaikara, pitkäjalka, punakaulahanhi, rubiinisatakieli, ruokosirkkalintu, ruskosotka, tammitikka, tornipöllö ja viiksitimali.

Suosituimpina isohaarahaukka, mustakaularastas ja punakaulahanhi jotka kukin saivat kolme veikkausta.

Kisakutsu ja säännöt olivat:

Suomenselällä on 31.12.2010 mennessä havaittu 299 luonnonvaraista lintulajia. Mikä laji katkaisee sataluvun?

Uusien sivujen kunniaksi on nyt avattu kisa kuka arvaa katkaisulajin. Anna arvauksessi allaolevalla lomakkeella. Vain yksi arvaus kerrallaan per osallistuja huomioidaan. Voit kuitenkin vaihtaa arvaustasi halutessasi ja viimeisin arvaus osallistuu kisaan.

Tarkista täältä lajit, jotka on jo SSLTY:n alueella havaittu. Uuden lajin pitää olla A, B tai C-kategoriassa.

- Kisa päättyy kun 300. laji on havaittu (ARK:n / RK:n hyväksyvä päätös saatu).

- Samaa lajia arvanneista voittajaksi nousee se joka arvasi aikaisemmin.

- Arvauksen jättöpäivä pitää olla ennen uuden lajin ensihavainnon päivää. Näin ollen vanhoja arkistoista mahdollisia löytyviä lajeja ei hyväksytä eikä myöskään lajien splittauksissa syntyviä. Tässä tapauksessa kisa päättyy ratkaisemattomana.

Hallitus päättää voittajan palkitsemisesta.

 
Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›