Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Ähtäri

Kuorelampi

Kuorelampi on pieni ja umpeenkasvanut keskustaa lukuunottamatta. Lammen lintulajisto on runsas ja siihen kannattaa tutustua touko-kesäkuun aamuina. Kuorelammella levähtävät hanhet varsinkin keväisin; parhaista lajeista mainittakoon lumihanhi ja tundrahanhi. Pesimälajistoon kuuluvat mm. joutsen, kurki ja monet vesilintulajit. Lisäksi on alueella havaittu mm. luhtahuitti sekä satakieli.

Sijainti: Kuorelampi sijaitsee Ähtärin kirkolta Itä-Ähtäriin päin noin 19 km. Tieltä käännytään oikealle Virtalan metsätielle, jota ajetaan n. 3 km ja sitten käännytään taas oikealle (viitassa "Takkikallio"). Tätä tietä mennään n. 400 m ja lampi on vasemmalla. Jos taas haluaa mennä Kuorelammen lintutornille niin aja Takkikallion tiehaaran ohi ja eteenpäin n.1,5 km ja käänny oikealle menevälle metsätielle ja aja n. 200 metriä niin näet vasemmalla metsästysmajan ja voit jättää auton siihen pihaan (muista jättää tilaa muillekin) sopivaan paikkaan ja lähde kävelemään metsätien oikealla puolella olevasta liittymästä kohti peltoa ja kulje pellon vasenta laitaa Kuorelampea kohden ja torni on edessäsi, matkaa “parkkipaikalta” n. 300 metriä.

Peränne

Sijainti: Aja Ähtäristä Virroille päin (nro 68) n. 12 km, näe oikealle osoittava viitta 'Vuorimäki', aja tätä Vuorimäen tietä n. 600 m, kunnes tulee joki. Joen ylitettyäsi huomaa oikealla puinen nuoli, missä lukee 'Lintutorni'. Jätä tien reunaan kulkuneuvosi ja kävele 400 m:n päässä olevalle tornille.

Pyhikkijärvi

Järvi on kauttaaltaan umpeenkasvanut muutamaa allikkoa lukuunottamatta. Pyhikkijärvi on luokiteltu maakunnallisesti arvokkaaksi lintuvedeksi. Pyhikkijärven linnustoon kuuluvat mm. joutsen, pikkulokki, punajalkaviklo. Järvellä levähtävät myös jossain määrin hanhet.

Sijainti: Inha-Kukko maantieltä (nro 7091) ajetaan noin 12 km Soiniin päin ja sitten käännytään oikealle (Viitta "Korsukylä"). Tätä ajetaan n. 500 m ja lähdetään kävellen oikealle puron vartta pitkin järvelle.

Särkänlahti

Sijainti: Ähtäristä päin lähdetään Virroille ja n. 2 km päästä on viitta Vääräkoski 1 vasemmalle. Ja sitä n. 1.5 km, ja sitten on viitta vasemmalle: Särkänlahden Lintutorni. Virtain suunnasta on viitta Vääräkoski 2 oikealle ja sitä n. 1.9 km ja sitten edellä mainittu viitta oikealle.

Klikkaa kartalta haluamastasi kunnan lintupaikkaesittelyt


Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›